top of page

Zijn we iets belangrijks vergeten?Hou je er ook van om je eigen pad te kunnen kiezen? Om los van wat anderen denken, te gaan en staan waar je wilt en om je tijd in te vullen met datgene waar jij behoefte aan hebt?


Eerlijk gezegd, ik vaak wel.


Denk ik dan teveel aan mijzelf? Op het moment dat ik dit schrijf, voelt het wel zo. Ik ben vaak bezig met mijn eigen behoeftes. Met genoeg voor mezelf. Genoeg geld, genoeg vrije tijd, genoeg leuke dingen en genoeg mooie spullen.


Als ik er dan van een afstandje naar kijk dan lijkt het soms dat ik doorschiet in ego-gedrag. Zeker als ik word geconfronteerd met mensen die het een stuk slechter hebben dan ik. En tegenwoordig gebeurt dat dagelijks door bijvoorbeeld de vele mensen die nauwelijks meer kunnen rondkomen.


Wat ik de afgelopen tijd van die mensen heb geleerd is dat ik iets mis door deze ‘ego-focus’. Dat ik voorbij ga aan de manier waarop ik tot bloei ben gekomen. Want als ik achterom kijk dan ben ik vooral opgebloeid door anderen om mij heen, door mijn ouders, mijn collega’s, mijn vrienden, mijn buren. Als ik achterom kijk dan zie ik dat mijn grootste ‘successen’ altijd kwamen door samenwerking met anderen. Dat de meeste genietmomenten er waren samen met anderen en dat ik de meeste tegenslagen overwon door de steun van anderen.


Ben ik dan iets belangrijks vergeten?


Ik denk het wel. Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd iets ben kwijtgeraakt en dat ik er weer meer behoefte aan heb: Aan meer echt contact, meer verbinding, meer samen.


Herken je dat?


Dit gemis is voor mij een grote drijfveer om te starten met Netwerkmakers. Ik heb namelijk mijn comfortabele leven niet zelf gemaakt, dat heb ik vooral te danken aan een geweldig netwerk. En ik gun dit netwerk ook aan mensen die geen netwerk hebben. Dat stimuleer ik met dit nieuwe programma. De beweging om de kracht van samen weer benutten.

Dus mensen om mij heen, dank! Ik wil jullie niet vergeten. Ik kijk wat vaker om mij heen, doe je mee?


Arnold Messelink - Oprichter Netwerkmakers

11 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page