top of page

Veelgestelde vragen 

Kom je er niet helemaal uit? Wellicht kom je het antwoord hier tegen! We staan je natuurlijk ook graag te woord via ons contactformulier.

 • Wat is Netwerkmakers?
  Netwerkmakers is een maatschappelijke organisatie van mensen die geloven dat ieder mens het waard is om zich verbonden te voelen. Wij bestaan uit een team van coaches die hulpvragers begeleiden bij hun uitdagingen door de inzet van netwerken. Daarnaast trainen wij sociale professionals om de Netwerkinterventie zelf toe te kunnen passen in het werk.
 • Wat doet Netwerkmakers?
  Onze missie is om een netwerk te bieden aan mensen zonder netwerk. Een grote groep mensen in onze samenleving kan vanwege verschillende redenen niet op hun omgeving bouwen. Wellicht hebben ze geen familie of vrienden in de buurt wonen en vinden ze het moeilijk om nieuwe contacten aan te gaan. Samen bouwen we met deze mensen aan een (nieuw) netwerk waarmee ze in actie komen en zelfstandiger te worden. Dit doen we door meedenksessies en netwerkkringen te organiseren en door sociaal professionals te trainen met de Netwerkinterventie.
 • Wat is het sociaal netwerk?
  Wij hanteren een brede visie op sociale netwerken: Ieder contact die door een persoon als betekenisvol wordt gezien en beschikbaar is als ondersteuningsbron voor het eigen welzijn. Dit kunnen familieleden, vrienden of buren zijn, maar ook mensen waarmee een enkele keer contact is geweest of waar zelfs nog contact mee moet worden gelegd. Wil je meer weten hoe wij met de Netwerkinterventie bouwen aan sociale netwerken? Lees dan meer over de Netwerkinterventie.
 • Hoe ziet een meedenksessie eruit?
  Tijdens de meedenksessie staan één of twee hulpvragers centraal die hun verhaal en hulpvraag vertellen. De meedenkers gaan vervolgens met de begeleider van Netwerkmakers brainstormen over nieuwe mogelijkheden om de hulpvrager op weg te helpen. Aan het eind van de avond worden alle oplossingen gebundeld in een persoonlijk actieplan. Na de meedenksessie gaan de hulpvragers en het netwerk aan de slag om de acties daadwerkelijk uit te voeren. ​ Omdat de oplossingen en suggesties vanuit persoonlijke netwerken komen, leidt het netwerkplan vaak tot creatieve en meer duurzame oplossingen. En laat dat nou nét hetgeen zijn wat onze hulpvragers nodig hebben. ​ Wil je meedoen of ben je uitgenodigd als meedenker en wil je meer weten? Lees dan meer over Ik wil meedoen.
bottom of page