top of page

Tot welke klasse behoor jij?Het SCP heeft het rapport 'Eigentijdse ongelijkheid' gepubliceerd waarin wij als Nederlanders in 7 'kapitaalgroepen' kunnen worden onderscheiden. Je valt in een klasse op basis van bijvoorbeeld ‘wie je kent’ (sociaal kapitaal), ‘waar je bij past’ (cultureel kapitaal) en ‘wie je bent’ (persoonskapitaal: gezondheid en aantrekkelijkheid).


Je kan o.a. lezen dat er zeer veel Nederlanders zijn die geen of heel weinig mensen kennen waarmee ze persoonlijke zaken kunnen bespreken. Wat blijkt is dat 'Wie je kent' (of zelfs óf je iemand kent) ontzettend veel invloed heeft op je werkplek, gezondheid, levensstijl en ga maar door.


Vaak is het ook nog zo dat als we mensen goed kennen, ze ook nog in dezelfde 'klasse' verkeren. Terwijl we juist weten dat leven en werken in een omgeving met mensen die in eenzelfde klassenpositie verkeren, niet altijd bevorderlijk is als je wat aan je problemen wil doen.


Dit is ook precies een argument waarom we met ons nieuwe initiatief 'Netwerkkringen' gaan starten. Hiermee gaan we juist voor de ontmoeting tussen mensen uit verschillende klassen. Door mensen met verschillende levens, achtergronden en verhalen samen te laten optrekken in een kring. Wil je meer lezen over Netwerkkringen? Kijk dan onder de menu knop 'Ik wil meedoen'.


25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page