top of page

Maak kennis met Arnold, oprichter van Netwerkmakers

Arnold Messelink is de oprichter van Netwerkmakers. Wij vroegen Arnold wat zijn visie is voor Netwerkmakers en hoe hij op het unieke concept van Netwerkmakers kwam.


Foto: Arnold (staand) tijdens een meedenksessie in de Stadkamer, ZwolleArnold: "Het spookte al een tijd door mijn hoofd: ik wil een positieve impuls creëren voor de samenleving. Iets waardoor iedereen zich gezien voelt. Iets waar mensen aan kunnen bijdragen gewoon door wie ze zijn. Toen ik vorig jaar een tijd met mijn gezin op Aruba op woonde, werd het ineens heel helder."

Het eilandleven

Arnold: Op de Antillen weten ze maar al te goed wat ze aan elkaar hebben. Bijna iedereen kent elkaar en ze weten dat ze problemen vaak met elkaar moeten oplossen. Kom je financieel niet rond? Dan ben je al snel afhankelijk van je eigen omgeving of van lokale initiatieven die je verder helpen. Het contrast met Nederland is daarin heel groot: hier weten we soms niet eens hoe de buurman heet. Op Aruba heb ik opgetrokken met Eliaquin. Deze man is voor mij een inspirerend voorbeeld op Aruba van iemand die weinig heeft en datgene wat hij heeft aan tijd en middelen nog deelt met zijn omgeving. We zijn van elkaar losgeraakt. En dat is precies wat ik wil aanpakken."Tekst gaat verder na de foto.

Foto: Eliaquin en Arnold. Eliaquin is een voorbeeld voor Arnold.


Alles wat je aandacht geeft, groeit

Arnold: "Want wat zou er veranderen als we weer wat meer onderdeel zijn van elkaars leven? De achterbuurman die je nooit spreekt tóch eens aanspreken, de oude buurvrouw van verderop vragen of je een boodschap voor haar kan doen of die moeder van school aanbieden dat je op haar kids wil oppassen als ze omhoog zit. Het zijn uiteindelijk kleine acties, die tot grotere dingen kunnen leiden. Kijk maar naar de Antillen: er zit een grote kracht in ons als samenleving!"

Netwerkmaker

Arnold: "Ik geloof dat compassie en verbinding zoeken in ons allemaal is gelegd. Daarom kunnen wij als samenleving zoveel samen oplossen. Dingen waarvan we vaak vinden dat we het zelf moeten doen of waar we een professional voor nodig hebben. Ik zou tegen je willen zeggen: wij zijn hier als een groep om samen jou op weg te helpen. Dat is waar Netwerkmakers voor staat en daarom zijn we gestart met onze meedenksessies. Inmiddels hebben we vijf meedenksessies gehad en acht hulpvragers geholpen met een Netwerkplan. Ik hoop in het najaar grote stappen te kunnen maken om nóg meer mensen te kunnen helpen."


Meedenken is voor iedereen

Arnold: "Zet die stap, kijk om je heen en doe mee. Samen bouwen we aan een samenleving waar iedereen zich gezien voelt."Wil je meer weten over de Netwerkmakers-aanpak? Lees dan hier verder.


125 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page