top of page

10 redenen om niet te werken met een netwerkplan.

Wij horen elke dag argumenten waarom samenwerken met netwerken geen goed idee is. Hier komt een lijstje (en de reden om ze daarna weer te vergeten).


  1. Mevrouw heeft geen netwerk.

  2. Mevrouw kent alleen mensen die op grote afstand wonen.

  3. Mevrouw wil geen hulp vragen van de buren.

  4. De relaties van mevrouw hebben een verkeerde invloed op haar.

  5. Mevrouw kent alleen mensen via haar werk.

  6. Mevrouw wil haar hulpvraag niet met iedereen delen

  7. Mevrouw is beter af met professionele hulp

  8. Hulp vanuit het netwerk komt te langzaam op gang

  9. Het kost teveel tijd om netwerken in te zetten

  10. Het netwerk heeft onvoldoende draagkracht


Eigenlijk kunnen we de lijst nog wel wat langer maken. Wij horen namelijk dagelijks nieuwe redenen waarom het moeilijk is om te te werken met de hulp en steun van netwerken.


Verlang jij ook naar een wereld waarin we er op vertrouwen dat we elkaar daadwerkelijk kunnen helpen? Vergeet dat bovenstaande argumenten en stel je zelf deze vraag: Aan welke mensen ben jij bereid zelf hulp en steun te bieden en wat vind je daarvan?


Waarschijnlijk kom je er achter dat je bij verschillende mensen dichtbij en veraf wel bereid bent om mee te denken en hulp te bieden indien je hiervoor gevraagd wordt. Laat dit antwoord een spiegel voor je zijn: waarschijnlijk zijn er heel veel mensen zoals jij die graag willen meedenken en andere mensen willen helpen. Laat deze reden je dus vooral overtuigen om netwerken op te zoeken en er mee samen te werken.50 weergaven0 opmerkingen
bottom of page