top of page

Netwerkkringen

Vind jij ook dat iedereen een netwerk verdient?

Door Netwerkringen kan iedereen zich verbonden voelen. Samen vormen we een netwerk met mensen die elkaar ontmoeten, met elkaar meedenken en oplossingen organiseren.

Veel mensen zitten vaak thuis, kennen weinig mensen en hebben moeite een dag in te vullen. Binnen de netwerkkring denk je met elkaar mee op de manier en tijd die bij jou past. Door de netwerkkring leer je mensen kennen en helpen we elkaar om steeds zelfstandiger te worden.

Bij de start kan je aangeven wat je wil en kan betekenen. Ga eens samen naar de bioscoop, kinderboerderij of sportclub. Dat zijn plekken die misschien voor de één vanzelfsprekend zijn, maar niet voor de ander. Het kan ook zijn dat je vooral nieuwe mensen wilt leren kennen of iemand praktisch wilt helpen. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten en met elkaar wilt meedenken.

 

Bij de start word je goed voorbereid door de coördinator van Netwerkmakers en tijdens het programma hebben we regelmatig contact. We vieren samen de leuke momenten en staan je bij als het even niet gaat zoals we hadden gehoopt.

Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen of wil je graag dat mensen met jou meedenken? Meld je dan aan.

Je bent van harte welkom!  

introductie

Onze coördinator geeft je alle informatie en kan je vragen beantwoorden zodat je goed voorbereid mee kan gaan doen.

kennismaking

Maak kennis met de mensen in jouw kring en bespreek samen de verwachtingen hoe je verder gaat.

Onderweg

Beleef samen mooie avonturen en help elkaar op weg naar een meer zelfstandig leven.

Welke mijlpalen kunnen jullie bereiken met jullie netwerkkring?

evaluatie

We komen als kring 5 keer samen om elkaar te leren kennen. Daarna kijken we samen óf en hoe we verder gaan.

Hoe werkt Netwerkkringen? 

Netwerkkringen | Voor verwijzers

Ben jij werkzaam als sociaal professional in de zorg, welzijn of bij participatie?

En zoek je naar duurzame mogelijkheden om jouw hulpvragers te activeren en mee te laten doen in de samenleving? Denk dan aan Netwerkkringen.

Met Netwerkkringen bieden we een netwerk voor mensen zonder sociaal netwerk. We vormen we een kring van mensen om de hulpvrager heen die meedenken en meewerken aan echte oplossingen. 

 

Als verwijzer kan jij een hulpvrager aanmelden voor een Netwerkkring. Wij gaan dan samen in gesprek om een netwerkkring te bespreken. Hierbij houden we rekening met het tempo en de mogelijkheden van de hulpvrager. We kijken naar het eigen netwerk en naar mensen uit ons netwerk om de kring te organiseren.

 

Wij zorgen dat de kring bij elkaar komt en aan de slag gaat om de hulpvrager op weg te helpen naar een actiever bestaan. Zo maken ze afspraken om af en toe langs te komen voor een kop koffie, een activiteit of om praktisch te helpen met een klus. Het belangrijkste is dat de netwerkkring verschil kan maken in het leven van iemand die nu vaak alleen thuis zit.

Wil je meer weten of iemand aanmelden? Gebruik de onderstaande buttons om in contact te komen.

IMG_7823.HEIC
bottom of page