top of page

Maak kennis met trajectcoördinator Bente


Foto: Bente (rechts) met Umit (links), een hulpvrager van Netwerkmakers


Bente is trajectcoordinator bij Netwerkmakers. Bente begeleidt onze hulpvragers en helpt hen om het Netwerkplan uit te voeren. Dankzij haar werkervaring bij Saeed Zwolle is het werken met mensen zonder sterk netwerk voor haar bekend terrein. Wij vroegen wat haar motivatie is om hulpvragers te ondersteunen bij Netwerkmakers.



Elkaar begrijpen

Bente: “Mijn motivatie is dat ik de ander écht wil begrijpen. Ik wil ontdekken wat iemand drijft, wat zijn achtergrond en talenten zijn. Maar ook welke uitdagingen er zijn en welke kansen daaruit ontstaan. Deze punten ontdekken, dat is echt mijn drijfveer tijdens gesprekken met deelnemers. Door oprecht geïnteresseerd te zijn, aandachtig te luisteren en door te vragen zorg ik instinctief voor een basis van vertrouwen en een veilige omgeving. Door deze persoonlijke benadering voelt de ander zich gehoord en gestimuleerd om te bewegen en te groeien. Ik geloof dan ook echt in het principe: ‘wie aandacht krijgt, groeit’."



Mensen in hun kracht

Bente: "Mijn coachingstijl kenmerkt zich verder door mensen de ruimte en kans te geven om te ontdekken wat hun talenten en vaardigheden zijn en hoe ze die in de maatschappij kunnen inzetten, oftewel mensen in hun kracht zetten. Het is mooi om mensen te zien ontwikkelen en kleine stapjes te zien zetten. Zeker als zij naderhand hun eigen ontwikkeling ook zien. Ik vind het belangrijk om die momentjes samen te vieren."


Vanuit intrinsieke motivatie

Bente: "Wat ik leuk vind aan Netwerkmakers is dat het een hele concrete aanpak is, mensgericht is en het heel activerend werkt voor hulpvragers. Hulpvragers gaan namelijk met hun eigen vragen aan de slag. Vervolgens komen er allerlei acties en tips uit het plan wat ervoor zorgt dat ze ook weer zullen reflecteren en nadenken. Ik nodig ze dus uit om binnen alle tips een eigen keuze te maken, wat past het beste bij mij en waarom? Zo zullen ze een sport, (vrijwilligers)werk doen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie. Dat is ook het meest duurzaam. Zo kan iedereen meedoen in de samenleving op een manier die bij hun past. En hoe mooi is het als we door een kleine tijdsinvestering van zoveel betekenis kunnen zijn voor een ander?"



Wil je meer weten over de Netwerkmakers-aanpak? Lees dan hier verder.


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page